TEN YEARS AFTER - 1999

TEN YEARS AFTER - MUZEUL NATIONAL DE ARTA AL ROMANIEI - BUCURESTI - 1999

Dupa Revolutie,in decembrie 1999, la zece ani dupa evenimentele din 1989, Muzeul National de Arta al Romaniei a gazduit expozitia ,, ZECE ANI DUPA’’ – autor : Valeriu Mladin.
Proiectul cuprindea alaturi de o pictura (ulei pe panza) de mari dimensiuni (10 m x 3 m) reprezentand tineri barbati ucisi, eroi cu certificate de deces pe piept si 8 sculpturi ,,gramineice”, corpuri umane in marime naturala realizate din grau germinat (o tehnica originala), care faceau trimitere la moaste, la felui martiric in care au murit acei peste 1000 de tineri, dar si la imaginile folosite de televiziunea publica cu acele cadavre descoperite atunci la Timisoara, care desi in realitate nu aveau legatura directa cu acele evenimente, au fost folosite pentru a provoca emotional si a scoate oamenii in strada. 
Dupa inchiderea expozitiei, acele corpuri au fost asezate pe un ogor cu grau, unde s-au dezintegrat, impresurate de celelalte spice care in cele din urma le-au acoperit.

Pictura se afla in colectia Muzeului National de Arta Contemporana si a mai fost expusa in cadrul expozitiei ,,FUNERARIA” (curator Mihai Oroveanu), gazduita de acelasi muzeu in anul 2011.